Hoeveel varianten Jordan 1's zijn er?

Hoeveel varianten Jordan 1's zijn er?

Jordan 1 is een van de meest iconische sneakermodellen ter wereld en is populair onder sneakerheads en basketbalfans over de hele wereld. Het is niet verwonderlijk dat er veel verschillende varianten van de Jordan 1 zijn uitgebracht sinds de release in 1985. In dit artikel zullen we kijken naar hoeveel verschillende versies van de Jordan 1 er zijn uitgebracht.

De varianten

Sinds de release van de Jordan 1 zijn er meer dan 150 verschillende kleurvarianten uitgebracht. Deze variëren van de originele "Bred" en "Chicago" kleurstellingen tot nieuwe en unieke kleurcombinaties. Bovendien zijn er ook verschillende samenwerkingen geweest tussen Jordan Brand en andere merken, zoals Off-White en Travis Scott, die hebben geleid tot nog meer unieke releases.

 limited edition

Naast de reguliere Jordan 1 releases zijn er ook een aantal limited edition-versies uitgebracht. Dit zijn vaak zeer gewilde releases onder verzamelaars en sneakerheads. Enkele voorbeelden van deze limited edition releases zijn de "Shattered Backboard" en "Royal Toe" kleurstellingen.

 verschillende modellen

Het is belangrijk op te merken dat er ook verschillende modellen van de Jordan 1 zijn uitgebracht. Naast de "High" en "Low" versies zijn er ook "Mid" versies uitgebracht. Deze hebben dezelfde basisstijl als de "High" versie, maar met een kortere schacht.

Jordan Brand blijft nieuwe versies van de Jordan 1 uitbrengen, zowel in nieuwe kleuren als in samenwerking met andere merken. Het is dan ook waarschijnlijk dat er nog veel meer releases van de Jordan 1 zullen komen in de toekomst.

Conclusie

In conclusie, er zijn meer dan 150 verschillende kleurvarianten van de Jordan 1 uitgebracht sinds de release in 1985, evenals verschillende limited edition-versies en modellen zoals de "Mid". Jordan Brand blijft nieuwe releases uitbrengen en het is waarschijnlijk dat er nog veel meer zullen komen in de toekomst.