Hoe herken je neppe Jordan 1's?

Hoe herken je neppe Jordan 1's?

Jordan 1 sneakers zijn een van de meest iconische schoenen van Nike en worden door sneakerliefhebbers over de hele wereld verzameld. Helaas zijn er ook veel vervalsingen op de markt, en het kan lastig zijn om te bepalen of een paar Jordan 1's echt is of niet. In dit artikel bespreken we enkele manieren waarop je kunt controleren of jouw Jordan 1's echt zijn.

Controleer de doos

Een van de eerste dingen die je kunt doen om te controleren of een paar Jordan 1's echt zijn, is de doos controleren. Jordan 1's worden geleverd in een stevige doos met het logo van Nike erop gedrukt. De doos moet er netjes en goed uitgelijnd uitzien, met scherpe lijnen en heldere kleuren. Als de doos er goedkoop of slordig uitziet, is dat vaak een teken dat de schoenen binnenin ook nep zijn.

Controleer de kwaliteit

Jordan 1's worden gemaakt van hoogwaardige materialen, en als je de schoenen goed bekijkt, zou je moeten kunnen zien dat er aandacht is besteed aan de details. Controleer de naden, stiksels en de kwaliteit van het leer of suède. De zool moet ook stevig en goed gemaakt zijn. Als de schoenen er goedkoop of rommelig uitzien, zijn ze waarschijnlijk nep.

Controleer de details

Jordan 1's hebben verschillende kenmerkende details die je kunt controleren om te zien of ze echt zijn. Controleer bijvoorbeeld de Jumpman-logo's op de tong en hiel van de schoen. Deze logo's moeten scherp en duidelijk zijn, met de juiste kleuren en verhoudingen. Als de logo's er vaag of vervaagd uitzien, zijn de schoenen waarschijnlijk nep.

Een ander detail om op te letten zijn de veters. Jordan 1's worden geleverd met platte veters die een beetje dikker zijn dan standaard veters. Als de veters er dun of goedkoop uitzien, is dat een teken dat de schoenen nep zijn.

Koop alleen van betrouwbare verkopers

Een van de beste manieren om er zeker van te zijn dat je een paar echte Jordan 1's koopt, is door alleen te kopen bij betrouwbare verkopers. Koop niet van websites of verkopers die je niet vertrouwt. Koop alleen bij erkende retailers of bij verzamelaars die bekend staan om hun betrouwbaarheid.

Conclusie

Jordan 1's zijn gewilde schoenen die helaas vaak nagemaakt worden. Maar met een beetje kennis en aandacht voor detail, kun je meestal wel zien of een paar Jordan 1's echt is of niet. Controleer de doos, de kwaliteit en de details van de schoenen en koop alleen bij betrouwbare verkopers. Met deze tips kun je er zeker van zijn dat je een paar echte Jordan 1's in handen hebt.