Hoe komt de Yeezy oreo aan zijn naam?

Hoe komt de Yeezy oreo aan zijn naam?

Lezen Hoe komt de Yeezy oreo aan zijn naam? 2 minuten

De Yeezy Oreo is een van de populairste colorways in de Adidas Yeezy-lijn en wordt gewaardeerd om zijn unieke en stijlvolle uiterlijk. Maar waarom heet deze sneaker eigenlijk de Oreo? In dit artikel zullen we de geschiedenis van de Yeezy Oreo en de oorsprong van zijn naam verkennen.

De Yeezy Oreo is een samenwerking tussen Adidas en de beroemde rapper en ontwerper Kanye West. Het is een van de vele kleuren die beschikbaar zijn in de Adidas Yeezy Boost 350 V2-lijn, die voor het eerst werd uitgebracht in september 2016. De Yeezy Boost 350 V2-lijn staat bekend om zijn comfortabele pasvorm en unieke design, en de Oreo is geen uitzondering.

Maar waarom

Maar waarom heet deze sneaker de Yeezy Oreo? De naam verwijst naar de kleur van de schoen en de gelijkenis met de beroemde chocoladekoekjes. De schoen heeft een bovenwerk van zwart-wit gebreid materiaal, dat lijkt op het patroon van een Oreo-koekje. Dit unieke patroon wordt aangevuld met zwarte details op de hiel, veters en zool, waardoor de sneaker een klassieke en stijlvolle uitstraling krijgt.

Niks te maken met het koekje

Hoewel de Yeezy Oreo geen directe link heeft met het koekje, heeft de schoen wel enkele overeenkomsten met de lekkernij. Beide hebben een zwart-witte kleur en hebben een onderscheidend patroon dat hen uniek maakt. De vergelijking met het koekje is dan ook snel gemaakt.

Sinds de release is de Yeezy Oreo een populaire sneaker geworden onder sneakerheads en Yeezy-fans. Het onderscheidende design en de hoogwaardige materialen maken het een must-have voor elke sneakercollectie. Bovendien is de Yeezy Oreo, net als de meeste andere Yeezy-sneakers, in beperkte oplage geproduceerd, wat de waarde ervan op de markt verhoogt.

Conlusie

Kortom, de Yeezy Oreo is een bijzondere sneaker met een unieke naam en een nog unieker uiterlijk. Hoewel de schoen geen directe link heeft met het beroemde chocoladekoekje, is het duidelijk dat de naam is afgeleid van de kleur en het patroon van de sneaker. Of je nu een fan bent van Kanye West, Yeezy-sneakers of gewoon van coole en stijlvolle schoenen houdt, de Yeezy Oreo is een geweldige aanvulling op elke sneakercollectie.